Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Barcza Bálint - Somló

Tavaly, 2020-ban volt éppen száz éve, hogy a Barcza család elkezdte művelni a Somló-hegy oldalát.

Barcza Bálint célja kezdetben a nagy testű borok termelése volt, ennek érdekében igyekezett minél később szüretelni.

Mára megváltozott a szemlélete, a könnyed, elegáns, élénk savakat felmutató nedűket készít.

Mind hordóban, mind tartályban érlelnek borokat, bár ezt ő maga Somlón nem tartja annyira meghatározónak az egyes fajták között.

Az a tapasztalata, hogy a hosszú érlelés ami a pincében történik elveszi a bor elevenségét, ezért inkább palackban szereti pihentetni minőségi borait.

Pályája elején rengeteget tanult Takács Lajostól (Hollóvár Pincészet) és messzemenőkig felnézett Bott Juditra.

Meggyőződése, hogy Somló a vulkanikus borok élmezőnyében van a világon.

Rendezés: