Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Attila pince - Szomolya

Az Attila Pincében a lehető leghagyományosabb módon történik a szőlő feldolgozása. Nem használnak csak ként, s a szőlő szín leve adja a bort, mivel prést sem alkalmaznak, azaz a gyümölcs saját súlya préseli ki annak levét.

Vámos Attila vendéglátós család sarjaként látta meg a napvilágot, de nem ez az indítás terelte a borászat felé. Kaló Imre borait kóstolgatva vágott bele a vállalkozásba.

2006-ban hozták létre a Feketecseresznye Pincét (később Kaptárkő nevet kapott), ami mára már az Attila, azaz az ő nevét viseli.

Manapság 7 hektár szőlőtermését dolgozzák fel, aminek az eredménye: kitűnő borok, mint az Egri Cabernet Franc, Egri Leányka, Egri Chardonnay, Egri Pinot Noir.

Rendezés: