Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Creatura wine (Pók Tamás)

Bálint László borszakértő vezetésével készülnek a finomabbnál finomabb borok a pincészetben.

Kiemelt értéknek tartják, hogy a bor egyszerre legyen minőségi, ugyanakkor nyújtson esztétikai élményt is.

A fent említett minőség elérése érdekében a tőketerhelést 30 mázsa/hektárban maximalizálják.

Dűlőik nagyon kedvező éghajlatú területeken találhatók: Eger, Egerszalók, Demjén, Kerecsend, Nagytálya ad otthont nekik.

Pók Tamás borász szőlészként kezdett 1981-ben, aztán egy kaliforniai tanulmányút után, 1991-ben döntött úgy: a borászattal fog véglegesen foglalkozni.

Pincéje a Kistályai úton található, egyedüliként megőrizve a környéken a lyukpincék rusztikus, ódon hangulatát. A helyiség két nagy teremből áll, az elsőben a szőlőt dolgozzák fel, a hátsóban pedig az érlelés történik hagyományos módon, fahordókban.

Rendezés: