Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gál Lajos

Egerben, a Rózsásdűlőben találjuk Gál Lajos pincészetét. 1999-ben döntött úgy, hogy saját boraival is megjelenik a piacon.

Hitvallása szerint a globalizálódó világban egyre inkább elveszik az egyén sokszínűsége, maga az egyéniség tömegbe olvad. Az egyik mentsvára lehet egy egyedi jellegek megőrzésének, ha minőségi borokat készítünk és fogyasztunk.

8 hektár és 1,3 hektár termésének felvásárlása adja azt a szőlőmennyiséget amiből például az újra jól csengő névvel rendelkező Egri Bikavér és Egerszóláti Olaszrizling.

Célja volt egy igazán kimagasló Egri Bikavér megalkotása, ennek érdekében 2004-ben telepített 1,5 hektárra, az Egri Borvidék egyik legjobb dűlőjére olyan alapanyagot, olyan szőlőfajtákat melyeket ehhez használ.

És 2007-ben ez sikerült is, a Pajdos Egri Bikavér igazán kimagasló bor lett.

Rendezés: