Szentesi Pince
Szentesi József a Velencei-tó környékén vásárolt területeket ültette be, illetve az ott meglévő szőlőket oltotta át, így indítva pincészetének történetét.
14 hektáron termesztenek szőlőt, nagyrészt Nadap, kisebb részben pedig Pázmánd és Sukoró környékén található a birtok.
Szentesi elsősorban a háttérbe szorult régi magyar szőlőfajták feltámasztásán munkálkodott, ez keltette fel az érdeklődését. Az első ilyen jellegű bort 2004-ben csókaszőlőből készítette: mindössze egy ballonnyit tudott előállítani, de a borászok a csodájára jártak az eredménynek.
Több ilyen „feltámasztott” fajtából ma is csak minimális mennyiség áll rendelkezésre a borkészítés során.
2013-ban rendíthetetlen munkája és persze annak zamatos eredménye okán megkapta a Borászok Borásza díjat.
Kihagyhatatlan, nagy minőségű borok kerülnek ki a Szentesi Pince hangulatos falai közül.