Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Szepsy István

A Szepsy pincészet ősi hagyományokkal rendelkezik Tokajban. A XVI. századtól termelnek borokat, gyakorlatilag egy időben kezdődött történetük az Aszú megjelenésével.

52 hektáros birtokuk igen jó fekvésű, lejtős, köves, napsütötte terület, negyven évesnél idősebb átlagéletkorú tőkéken érlelődik a szőlő.

Mádon található központjuk 22 dűlőjén 57.000 palack bort tölt meg évente ebből 7.000 palack a Tokaji Aszú.

Szőlőfajták a furmint, hárslevelű és muskotály. Nem használnak organikus- vagy műtrágyát, gyomirtószert, rovarirtó szereket és enzimeket sem.

Minőség, kitűnő borok jellemzik a pincészetet. A legjobb boros ajándékok között tartható számon egy finom Tokaji.

Rendezés: