Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Scopone Brunello di Montalcino 2015

Jelleg:
száraz
Szín:
vörös
15.500 Ft
Menny.:db

Szín:  vörös

Jelleg: száraz

Fajta: Sangiovese

Karakter: karakteres, nagy vörösbor

Borvidék: Olaszország, Toszkana

Borászat: Scopone Borászat

Mihez ajánljuk:  nagy pillanatokhoz, alaposan kiszellőztetve, steakhez vadakhoz…

Miért szeretjük:

Montalcinoban (Toszkána) van egy hely, amelyre a település vénei a mai napig tisztelettel néznek és szeretettel emlékeznek. Ez egy családi pince, amely a II. világháború zűrzavarában hetekig menedéket adott nekik és vendégül látta őket. A pincészet neve Scopone, nevét a birtokot körbevevő erdőben található "Scopi" nevű bokorszerű növényről kapta, melyből a helyiek seprűt fonnak. Ma már az itt készült Rosso-k, Brunello-k bejárják a világot és nagy elismertséget vívnak ki, de a vének még mindig csak Scopinak emlegetik a birtokot.
A közel 11 ha-os családi birtok legnagyobb részét természetesen a Sangiovese fajta foglalja el, de borvidéki szinten egészen nagy területen foglalkoznak még Cabernet sauvignon-nal, Merlot-val, Syrah-val és Petit verdot-val. Ez utóbbi fajtákból borvidéki szinten is nagyon komoly IGT-k készülnek. Az átlagmennyiség hektáronként 60 mázsa, amely pont a fele a törvényileg megengedett legnagyobb termésmennyiségnek. A borok ezért vastagok, ízesek, de idő kell nekik.
A pincészetet 1996-ban renoválták, a technológiát folyamatosan cserélik. Szlovén, francia és amerikai hordókkal dolgoznak, fél évnél kevesebbet még az alapborok sem töltenek el a hordóban, a brunello pl minimálisan 2 évet időzik.

Természetesen 100% Sangiovese egy hűvösebb évjáratban szüretelve, két évig hagyományos 4-5-6 éves barrique-ban, majd palackban érlelve. Összetett illat, bogyós és aszalt gyümölcsök, étcsokoládé, dohány, szarvasgomba és bőr izgalmas fűszeressége. Lágy tanninok, markáns, de nemes savak, hosszan megmaradó, gazdag íz.

Várható szállítás: 2022. május 20.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.