Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kopár Villányi Franc 2016

Jelleg:
száraz
Szín:
vörös
5.900 Ft
3.900 Ft
34%
Menny.:db
Nem értékelt
Szállítási díj: 1.500 Ft
Várható szállítás: 2021. október 19.

Leírás

EREDETI ÁR: 4900.- Ft

Szín: vörös

Jelleg: száraz

Fajta:  Cabernet Franc

Karakter: testes telt  nagy vörösbor

Borvidék: Villány

Borászat: Molnár pincészet

Mihez ajánljuk? 

Bármihez, bárhol, bárkivel…….vadakhoz, steakhez, érlelt sajtokhoz…..

Miért szeretjük? 

Egy kevésbé ismert kis pincészet best buy bora. Az ismert KOPÁR dűlőben termett 100% Cabernet Franc. A fajta etalonja,, az ilyen borok  miatt lett a borvidék emblematikus fajtája a Franc. Ugye a Gere  pincészet KOPÁR cuvéje ami már évek óta nem is a kopár dűlőből van mert nem lehet annyi szőlő mint amekkora a kereslet rá, alapozta meg a dűlő hírét. A szőlőfajtát  a cabernet Francot  villány felemelte a saját  emblematikus szőlőfajtájává Villányi Franc márkanév alatt.

Más borvidékeken is pazar híres bort ad pl egerben Vince Béla már  2002ben bordoban arany érmet nyert vele. A Sauvignontól kedvesebb gyümölcsösebb  lágyabb bort ad, de azért itt is vannak tanninok  és ha komoly a beltartalom akkor hosszú évtizedekig lehet érlelni. A bor egy igazi nagyágyú nagyon hosszú utóízzel, gombás, avaros és erdei gyümölcsöz ízjegyekkel. Kiváló

…a cabernethez készítenék vagy egy vörösboros marhapörköltet amit úgy lehetne feldobni hogy marhapofából készül ami egy nagyon szaftos de nem zsíros hús és hozzá lehetne egy tojásos galuska 

vagy ha egy pecsenyekacsát jól befűszerezve kívül belül :  2 kanál szójaszósz ,2 kanál ketchup először 

azután : só,bors,kakukkfű,gyömbér,ízlés szerint  a belsejébe szoktam tenni 2-3 feldarabolt tisztított almát 

160 fokon sütném 90 percet azután fólia nélkül még 15 percet  180 fokon

ehhez a vörösbor zselénket ajánlanám és párolt rizst 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.