Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Orsogna Malavasia Bio

Jelleg:
száraz
Szín:
fehér
4.900 Ft
Menny.:db
Várható szállítás: 2022. május 24.

Leírás és Paraméterek

Évjárat: 2020

Szín:  fehér

Jelleg: száraz

Fajta:  Malvasia

Karakter: bio bor  

Borvidék: Olaszország, Abruzzo

Borászat: Orsogna Borászat

A Malvasia, mint fajta nem csenghet ismeretlenül az Olaszországban vagy Horvátországban nyaralók számára, hiszen ott majd minden étterem teraszán ezt a bort ajánlják a grillezett halak mellé. Ezek általában vérbeli mediterrán habitusú, kissé sós, vastag, alkoholos, olykor a rozmaring illatait mutogató fehérborok. Nos, ez a bor teljesen más! Fickós, fiatalos, friss és üde. Összepakolták egy halomra a bodzát, az íriszt, a vilmoskörtét, a muskotályos szőlőt meg a fehérhúsú barackot. Lendületes a korty, remekül üdítenek a savak, miközben az illat aromái villannak újra. Behűtve egyszerűen mindenhez jó, amihez fehérbort lehet inni.

Biodinamikus bor, minimális kéntartalommal és spontán erjesztéssel.

Az olasz csizma közepénél található Abruzzo-ban, az  Orsogna pincészet évekkel ezelőtt fokozatosan áttért a biodynamikus szőlőművelésre, mára ez már deklaráltan, bizonyítványokkal elismerten folyik, amit jelölnek is a címkén (Demeter). Ez azon túl, hogy a kemikáliák növényvédelemből és borkészítésből való kizárását, tulajdonképpen egy szemléletmódot, egyfajta hitvallást jelent, amelyben a szőlőt tenyészidőszak alatt művelik és a bort készítik. Része ennek a biodiverzitás, a terroir vagy épp a helyi hagyományok, receptek megőrzése, a lehető legalacsonyabb vízfelhasználás, a kártevők elleni kémiai védekezés helyett inkább a mechanikai védekezési technikák alkalmazása vagy a talaj mechanikai mozgatásának kerülése. Nagyon szigorú szabályokon alapul és következetesen ellenőrzik.

Az Orsogna elismerten a legnagyobb bio és biodinamikus birtok a világon (!), 1200 ha összes termőterület 85%-a organikus és 35%-a Demeter által minősített biodinamikus művelés alatt áll.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.