Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

El Arte de Vivir Tempranillo

El Arte de Vivir Tempranillo
A Ribera del Duero, amely a kezedben van, a régió igazi gyöngyszeme, a Tempranillo, amely kiemelkedik hitelességével és karakterével.

Már az első kortytól beborít tökéletes egyensúlyával az érett piros gyümölcsök, mint a málna és a cseresznye, valamint a fahéj és a vanília fűszeres jegyei között, ami a francia és amerikai tölgyfahordókban való érlelés eredménye. Ez a bor az elegancia megtestesítője, kerek tanninjai és enyhe fás jelenléte nagyon kellemessé teszi az ízt.

Ennek a bornak a 60 év feletti szőlőültetvények szőlőiből és kézi szüretből való előállítása garantálja a kiváló minőséget, amely minden pohárban tükröződik. Ez egy olyan bor, amely tiszteletben tartja és kiemeli a Tempranillo jellegzetességeit, és az ízek komplexitását kínálja, amelyek minden kortynál rétegesen bontakoznak ki. Rubin cseresznye színe ibolya árnyalatokkal már előrevetíti az eljövendő aromák és ízek gazdagságát.

Ez a Tempranillo ideális a legkülönlegesebb ételeihez. Legyen szó grillezett marhasteakről, ibériai kolbászról, például ibériai makksonkáról, vagy pácolt Manchego sajtról, ez a bor kiemeli és kiegészíti ezen ételek intenzív ízét. Még egy vaddisznópörköltnél is a piros gyümölcsök és fűszerek jegyei tökéletes egyensúlyt biztosítanak a pörkölt robusztus ízei között.

Röviden, ez a Ribera del Duero egy sokoldalú és kifinomult bor, amely azonnal fogyasztható, de idővel még javulhat.

Fajták: 100% Tempranillo

Szőlőültetvények: Ribera del Dueroban, Castilla y Leónban található, La Horna szőlőültetvényei pedig több mint 60 évesek.

Elkészítés: Kézi betakarítás, ellenőrzött erjesztés és érlelés 4 hónapig francia és amerikai tölgyfahordókban.

Tálalási hőmérséklet: 16°C-on ajánlott tálalni, ideális érzékszervi tulajdonságainak kiemelésére.

 

Nézet: Rubin cseresznye szín, lila árnyalatokkal.

Illat: Piros gyümölcsök (málna, cseresznye) illata fahéj és vanília jegyekkel.

Íz: Elegáns és tartós íz, kerek tanninokkal és enyhe fás jelenséggel.

 

1.    Grillezett húsok:

·         Grillezett marhasteak: A tempranillo intenzitása és kerek tanninja tökéletesen kiegészíti a grillezett húsok zamatosságát és füstös ízét.

2.    Ibériai kolbász:

·         Ibériai makkos sonka: A bor fűszeres és gyümölcsös jegyei kiemelik a kolbász gazdag és sós ízvilágát, kiegyensúlyozott ízélményt teremtve.

3.    Pácolt sajtok:

·         Pácolt Manchego sajt: A bor szájában a kitartás és az elegancia csodálatosan ötvöződik a pácolt sajtok intenzitásával és állagával, mindkettő ízét fokozva.

4.    Vad pörköltek:

·         Vaddisznópörkölt: A bor piros gyümölcsös aromái, fahéjas és vaníliás jegyei kiegészítik a vadpörkölt mély, robusztus zamatát, egyensúlyban tartva azok gazdagságát és összetettségét.

El Arte de VivirBodegas y Viñedos Neo "El Arte de Vivir" Tempranillo (Ribera del Duero) - 5.500 Ft