Leírás és Paraméterek
DOCG Proseccoink bio Glera szőlőből készülnek Valdobbiadene dombvidékéről, amely az UNESCO világörökség része.
A szőlőt préseljük, majd a kapott mustot hagyjuk dekantálódni. A bor válogatott élesztőkkel 14 °C-os szabályozott hőmérsékleten erjed. Az alapbor elkészítése után egy autoklávban a másodlagos erjedés 4,5 atm-nél nagyobb belső nyomás eléréséig megy.
Az aperitif királyaként ismert és elhíresült Prosecco di Valdobbiadene - főként brut változatban - étkezés közben is fogyasztható: előételekhez, hal alapú első fogásokhoz kiváló.
Ajánljuk hozzá:
Amennyiben ajándéknak szánja, válasszon hozzá különleges díszdobozt is, melyet gravírozással egyedivé téve igazán személyessé varázsolhatjuk ajándékát.
Saját fogyasztás esetén tárolásukhoz válasszon az oldalunkon található fa, kovácsoltvas és további egyedi bortartók közül.
Az igazi ínyencek pedig feltétlenül nézzenek rá bon-bon és delikátesz kínálatunkra, ahol különleges édességekkel, borkocsonyákkal, pástétomokkal és egyéb finomságokkal várjuk.