Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Könyv - Borgőzös Évszázadok

4.500 Ft
Menny.:db

Miről szól a könyv?
A könyv egy virtuális utazásra hív hat országon és 500 éven át azzal a céllal, hogy bebizonyítsa: bor nélkül ugyan lehet élni, de nem érdemes, mert abból mindig valami felfordulás származott a történelemben. Hat ország italozási történetéből az is kiderül, hogy a bor fogyasztása jobb bármely más alkoholénál.

Az is nyilvánvalóvá válik, hogy a bor áldás az emberiségnek. Thomas Jefferson szerint a borissza népek soha nem olyan részegesek, mint a töményivók.  Az emberiség legrészegebb korszakai ugyanis a töményekhez kötődtek. A vadnyugat a viszkihez, az ausztrál gyarmatosítás a rumhoz és az angol ginőrület, nem meglepően a ginhez, amihez azért némi terpentint és kénsavat is adtak a biztos hatás kedvéért.

A “bor áldás” tételről a dél-amerikai indiánok tudnának a legtöbbet mesélni, akik a spanyolok érkezése előtt kénytelenek voltak mérges békákat nyalogatni, ha lazulni szerettek volna. Pedig egy vacsorához könnyebb bort felszolgálni, mint békát. A békával nehéz koccintani, berúgsz tőle az első fogás után, ráadásul ugyanazt a varangyot kell a főételhez és desszerthez is adni.

Az újvilági országok történetei szórakoztató, humoros és tanulságos módon igazolják tételeinket.  Az is kiderül, hogy az utóbbi harminc évben, amióta mi keressük az utat vissza a régi nagysághoz, ezek az országok hatalmas üzletet csináltak a borból. Amit mi boraink jó minősége ellenére sem vagyunk képesek utánozni, pedig jó lenne eltanulni tőlük. A könyv ehhez is próbál segítséget nyújtani.  

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.