Creatura Wine (Pók Tamás)
Bálint László borszakértő vezetésével készülnek a finomabbnál finomabb borok a pincészetben.
Kiemelt értéknek tartják, hogy a bor egyszerre legyen minőségi, ugyanakkor nyújtson esztétikai élményt is.
A fent említett minőség elérése érdekében a tőketerhelést 30 mázsa/hektárban maximalizálják.
Dűlőik nagyon kedvező éghajlatú területeken találhatók: Eger, Egerszalók, Demjén, Kerecsend, Nagytálya ad otthont nekik.
Pók Tamás borász szőlészként kezdett 1981-ben, aztán egy kaliforniai tanulmányút után, 1991-ben döntött úgy: a borászattal fog véglegesen foglalkozni.
Pincéje a Kistályai úton található, egyedüliként megőrizve a környéken a lyukpincék rusztikus, ódon hangulatát. A helyiség két nagy teremből áll, az elsőben a szőlőt dolgozzák fel, a hátsóban pedig az érlelés történik hagyományos módon, fahordókban.