Leírás és Paraméterek
Ebben a Raffinée-ben két egészen különleges alapanyag találkozik. A blansírozott valenciai mandula ugyanis – tökéletesen roppanós állaga és karakteres íze miatt – az egyik legértékesebb fajtája a manduláknak. Erre a pörkölt mandulára kerül fel a szarvasgomba. Az általunk használt Aestivum (nyári) szarvasgomba igazi gasztronómiai exkluzivitás, amit leginkább fűszerezéshez használnak. Rendkívüli aromája miatt fontos a mértékletesség, ám megfelelő mennyiségben használva fantasztikus ízkombinációk hozhatók létre.
A szarvasgombás pörkölt mandulát a Valrhona legújabb tejcsokoládéjával drazsírozzuk, amelyről szintén ódákat tudunk – és érdemes is – zengeni. A brazil kakaó, a francia tej és a madagaszkári vanília kombinációjának köszönhetően ez a csokoládé egy kontinenseken átívelő élmény: enyhén kesernyés, erőteljes kakaós ízzel, mégis édesen lágy tejességgel rendelkezik. Az egyik legkiemelkedőbb kakaótartalommal rendelkező tejcsokoládé (53%) ízkavalkádja a brazil esőerdők egzotikus élményeit hozza el számunkra.