Leírás és Paraméterek
Miért szeretjük:
Spanyol bor Almansa régióból.A GarnachaTintoreraaz Almansaborvidék legfontosabb szőlője.
A birtokunk nagy része 1000 méter feletti magasságon helyezkedik el, vas-oxidban és mészben gazdag vörösesbarna agyagos talaj alkotja a termő réteget. 60 éves –bokorművelésű -tőkékről tudunk egészséges, érett és természetesen szelektált alapanyagot szüretelni, amely lehetővé teszi, azt, hogy minden évjáratban olyan borokat készítsünk, amit élmény kóstolni, és fogyasztani.
Borkészítés:
Bogyózásás zúzás után, a fermentáció 25 napig tart, melyet az almasavbontás és a tölgyfahordós érés követ. (amerikai és francia hordókat használunk 12 hónapig.
Mély, gránátvörös színű, intenzív illatú, ízében pedig cseresznye, feketeribizli, fahéj, szegfűszeg, kakaó és édesgyökér ízei érződnek. Jó struktúrájú, koncentrált, közepes testű, egyensúlyos bor, melynek savaés tanninja közepesnél magasabb, lecsengése hosszú. Érlelésre alkalmas, de fogyasztása már most is élményt okoz.
Mihez ajánljuk:
Ajánljuk: Húsos előételek, sonkák, szalámik, vad szárnyasokhoz.
Ajánljuk hozzá:
Saját fogyasztás esetén tárolásukhoz válasszon az oldalunkon található fa, kovácsoltvas és további egyedi bortartók közül.
Az igazi ínyencek pedig feltétlenül nézzenek rá bonbon és delikátesz kínálatunkra, ahol különleges édességekkel, borkocsonyákkal, pástétomokkal és egyéb finomságokkal várjuk.
Borvidék: | Spanyolország - Almansa |
Fajta: | GarnachaTintorera |
Karakter: | Minőségi karakteres nagy vörösbor |